Ota yhteyttä: 0400 819997
Tanssien tarinaa

Tanssien tarinaa

Seuratanssia itsenäisessä Suomessa yli 100 vuotta – tutustu ja tule mukaan!

Tanssi on liikkeen yhdistämistä musiikkiin. Tavallisimmat lavatanssit lienevät kaikille tuttuja, kuten valssit, tangot,
foksit, humpat, jenkat jne. Eri tansseissa on kuitenkin erilaisia variaatioita, eli tyylieroja, joita voi opetella, kun haluaa
kehittää omaa tanssitaitoaan ja tyyliään. Tanssikoulussame Wanha Maestro koet tanssin ilon sekä opit tai syvennät
taitojasi ja tietojasi hauskalla tavalla. Järjestämme seuratanssikursseja, leirejä ja tanssitapahtumia Helsingissä ja
ympäri Suomea, sekä myös kansainvälisiä tanssifestivaaleja.

Wanha Tango

* Wanha Tango -nimityksen on ottanut käyttöön tanssinopettaja Juhani Tahvanainen, joka tutki ja vertaili erilaisia tanssityylejä Suomen itsenäisyyden ajalta. Tangoa on tanssittu Suomessa 1913-luvulta alkaen tangon saavuttua Suomeen. Wanhassa Tangossa on samoja elementtejä, kuin aidossa argentiinalaisessa tangossa, mutta yksinkertaisemmin tanssittuna ja tanssi muistuttaa romaanien tanssimaa intensiivistä mustalaistangoa. Wanhan tangon suosio kasvaa sekä Suomessa, että Ruotsissa eri tanssiseuroissa ja tanssipaikoilla ja Juhani Tahvanainen määritteli tämän tanssin askeleet ja kuviot, joita noudatetaan myös Wanhan Tangon SM-kilpailuissa vuosittain Tampereen Maailmantangotapahtumassa syyskuussa. Wanhatango on myös rekisteröity tuotemerkki !

Wanha Swing

Swing-tanssit on tosi laaja tanssialue erilaisine askeleineen. Wanha Swing on hauska tapa oppia nopeasti tanssimaan swing-musiikin mukaan ja siitä on sitten helppo jatkaa muihin swing-tansseihin samoilla kuvioilla. Swingistäkin on useita eri muotoja, kuten Rockabilly -swing, Single-time swing, Double-time swing ja Folke-swing. Myös Twist sekä musiikkina, että tanssina luetaan kuuluvan swingtansseihin ja samoin vanhat Fusku ja Bugg-tyylitkin. Swingmusiikkia soitetaan ja tanssitaan sekä hitaana, mediumina ja nopeana
ja erilaisia rytmejä tanssitaan hieman eri tavoin. Swing-perheeseen kuuluvat myös erikseen määritellyt tanssit, kuten Lindy Hop, Boogie Woogie, East Coast swing, West Coast swing, Jive , Hustle Rock.

Foxtrot

Foksi on lavatanssimaailman perustanssi, sillä voi periaatteessa tanssia kaikki tasajakoiset rytmitanssit. Foksissakin on erilaisia tyylejä ja variaatioita, joita kursseillamme käymme läpi. Foksilla on monta nimitystä, – yleistanssi, – rytmitanssi, vaihtoaskeltanssi jne…
Myös tanssikursseilla yhtenä perustanssina on aina foksi, koska sillä voi tanssia hyvin monia tanssirytmejä foksimusiikin lisäksi.
Myös foksin tempo- eli soittonopeushaarukka on aika iso, hitaat foksit ovat rauhallisia ja nopeat rytmifoksit monet tanssivat myös fuskuna.

Wanha Foksi

Wanha Foksi on ns. 5-askelfoksi, jossa lähtevä jalka vaihtuu perusaskelten jälkeen. Tämä tanssi käyttää kaksi tahtia perusaskeleeseen, ( eli kahdeksan musiikin iskua ) kun vastaavasti tavallisessa foksin perusaskeleessa on puolitoista tahtia ( kuusi musiikin iskua )

Jatsifoksi

Jatsifoksi kehittyi aikoinaan ns. haitarijatsista ja siitä tuli kansan keskuudessa tanssi nimeltä kävelyhumppa, eli One Step.
Jatsifoksi on kuitenkin myös ihan oma tanssinsa, jota tanssittiin Euroopassakin ns. Foxtrot in Jazz Age -aikana.
Jatsifoksi on hauska tanssinharrastajien suosima tanssi, jossa mies aloittaa perusaskelen oikealla jalalla. Jatsifoksia tanssitaan jatsahtavan foksin lisäksi myös swengaavan swingin tahdissa suljetussa otteessa hyvin pienellä tai lähes olemattomalla nilkkabaunssilla.

Rumba Bolero

Bolero on kuubalainen ja rytmisesti hitain Rumba-tanssi ja siitä on tullut tosi suosittu lavatanssi, jossa voi käyttää samoja kädenalitanssien kuvioita, kuin esim. Salsassa ja Cha-Chassa. Rumba Boleroa voi tanssia aidon boleromusiikin lisäksi myös beguine- ja hitaiden beatrytmien kanssa ja se on sekä kilpatanssi, että seuratanssi. Rumbastakin on sekä uudempi latinalaiskilpatanssiin perustuva Rumbatyyli ja vanha neliörumbatyyli, jota tanssittiin myös nopeamman rumbamusiikin mukaan.

Tangobolero

Tangobolero on hitaaseen tangomusiikkiin tai rumbaan, eli boleroon ja beguinerytmiin sovitettu suljetun otteen tanssi, jossa käytetään sekä rumban, että tangon askeleita ja tanssielementtejä suomalaisesta Wanhasta tangosta ja argentiinalaisesta tangosta vapaasti vietynä.
Tämäkin on hieno tanssi ja ehdottomasti opettelemisen arvoinen lavatanssi.

Bugg

Bugg on koko Skandinavian yleisin tanssi, joka on rantautunut Suomeen Ruotsin kautta ja nykyisin sitä tanssitaan vähän eri muodoissaan kaikissa pohjoismaissa. Bugg on tänä päivänä Fuskun ohella helppo perustanssi kaikkiin kädenalitansseihin ja kun sen oppii, niin samoja kuvioelementtejä voi sitten käyttää myös muissa swing-tansseissa, kuten Fuskussa, Jivessä ja Rockissa.

Cha Cha ja kuubalainen Cha Cha

Tämä tanssi on aikoinaan tanssiopettajien kehittämä tanssi Rumbasta ja Jivestä ja nimensä tanssi on saanut siitä raahaavasta äänestä, joka syntyy tanssikenkien liikkuessa askelten rytmissä pitkin lattiaa cha-cha-chaa. Myös cha chaa soitetaan nykyisin aika runsaasti lavatansseissa, joten se on kyllä opettelemisen arvoinen ja mukava vapaasti vietävä paritanssi.
Kuubalainen cha cha on pehmeämpi versio tanssia cha chaa ja myös cha chaassa on erilaisia variaatioita tanssittavaksi,
, kuten vanha cha cha conserva – disco-cha cha jne…

Iskelmätanssi, Beat

Beat syntyi, kun Discon ja Beatlesien suosio oli vallalla. Beatin perusaskel on helppo, sivulle viereen askel, mutta siitäkin on tehty paritanssi, joka on tosi kiva tanssi mm. hitaaseen iskelmämusiikkiin. Tästäkin tanssista on joskus käytetty nimeä Rumbafoksi, kun esim. neliörumbaa tanssittiin näillä askelilla, mutta tämän päivän nimitys on Iskelmätanssi Beat.

Kiinnostaisiko tulla mukaan?

Tanssikoulu Wanha Maestro järjestää Helsingissä ja muualla Suomessa seuratanssin alkeis- ja jatkokursseja

Lisätietoja myös: 044 5187675 tai 0400 819 997

Kotisivut yrityksille: Mainostoimisto Kompassi